=Religia ADEVARATA sau CALEA Salvarii=​

TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT,
Toata Gloria in Veci !!!

Cuvantul ” religie ” vine din limba latina, din ” religio “, care inseamna ” a lega “, ” a reconecta “, ” a reface legatura cu Dumnezeu “.
Religiile crestine socotesc cuvantul ” religie ” ca o legatura libera si constienta a omului cu Dumnezeu.
A se vedea Wikipedia la rubrica ” etimologie “. De asemenea poate fi consultat si DEX-Dictionarul Explicativ al Limbii Romane.

Multi oameni se intreaba si intreaba pe altii: “Care este Religia ADEVARATA?”. Intrebarea e bine venita, pentru ca in lume sunt mii de religii, si chiar cele ce se numesc crestine sunt destule. Oamenii dau diferite raspunsuri la aceasta intrebare, in functie de religia pe care o are omul pe care-l intrebi. Raspunsurile si parerile oamenilor pot fi multe, dar numai o singura parere, un singur raspuns conteaza: RASPUNSUL LUI DUMNEZEU! In materie de religie parerile personale nu conteaza decat daca ele sunt ACELEASI cu parerea lui Dumnezeu! Cineva imi spunea ca religia lui e mai buna pentru ca e mai veche. Problema e pusa gresit. O religie poate fi ADEVARATA sau FALSA! Daca e adevarata e BUNA, iar daca e falsa NU ESTE BUNA! (Cine a vazut bani falsi, buni? Ei doar ii pacalesc pe cei care nu-i cunosc, exact ca religiile false). Pot fi religii de 4.000-5.000 de ani, dar ce folos daca-s false?

Pentru a intelege mai bine acest lucru, referitor la subiectul discutat, trebuie sa incepem de la inceput, chiar de la inceputul omenirii, cand Dumnezeu l-a creat pe om si avea LEGATURA cu el. Prin caderea omului in pacat legatura dintre Dumnezeu si om s-a RUPT. Asta din cauza ca Dumnezeu e sfant si nu poate accepta pacatul si pentru ca “…plata pacatului este moartea…”(Romani 6:23), adica despartirea de Dumnezeu, ruperea legaturii cu El (Moarte nu inseamna nihilism, ci despartire, separare, a sufletului de trup, a omului de Dumnezeu sau a sufletului de Dumnezeu, pe veci; “Voi erati morti in greselile si in pacatele voastre”-Efeseni 2:1). Dumnezeu e SFANT si DREPT, dar El e si BUN si a cautat sa refaca legatura dintre El si om. In vechime Dumnezeu a acceptat sa fie varsat sangele unui animal ( ex. miel ), sa fie adusa o jertfa, sa moara acel animal in locul omului vinovat de pacat, omul fiind absolvit de pacat si dreptatea lui Dumnezeu, satisfacuta. Mai tarziu Dumnezeu a dat legi precise celor descinsi din omul credintei – AVRAAM -adica evreilor, poporului Israel, prin robul Sau Moise. Datorita credintei si supunerii sale fata de Dumnezeu, Avraam a primit promisiunea Lui Dumnezeu ca din el va iesi un popor, de care se va ingriji El Insusi, Dumnezeu. Acesta a dat lui Israel cele 10 porunci si multe alte porunci pe linga acestea, evreii devenind poporul ales, singurul popor din acea vreme care se inchina Dumnezeului adevarat. Dumnezeu a avut de-a lungul vremii oameni deosebiti prin care a lucrat si a facut lucruri minunate pentru acest popor. Dar Israel s-a dovedit a fi indaratnic. Omul s-a dovedit a fi incapabil de a implini Legea data de Dumnezeu. Ca urmare, Dumnezeu i-a pedepsit in multe randuri si in multe feluri. Neascultarea lor a dus la ruperea legaturii dintre Dumnezeu si ei pe o perioada de 400 de ani. Cu acesti 400 de ani s-a incheiat o perioada lunga de incercari ale Lui Dumnezeu de a reface si mentine legatura cu omul. Implinirea Legii, a poruncilor date de Dumnezeu poporului Israel prin Moise, a fost SINGURUL mijloc de-a se restabili legatura dintre Dumnezeu si om. Aceasta era SINGURA RELIGIE ADEVARATA la acea vreme. Toate celelalte erau false. Aceasta religie adevarata putea fi gasita numai in poporul Israel, pentru ca numai ei aveau Legea .

Aceasta e prezentarea ( foarte pe scurt, desigur) a ceea ce s-a intamplat in omenire din punct de vedere spiritual, pe o perioada de mii de ani. Chiar daca din acea perioada trecuta si incheiata, descrisa in Biblie (mai exact in Vechiul Testament), noi cei de azi putem lua invataturi bune date de Dumnezeu, oamenii se intreaba care-i situatia dupa acea perioada pana astazi. Ce solutie a gasit Dumnezeu, dupa varianta cu Legea, pe care omul nu a putut-o tine?

Care e RELIGIA ADEVARATA pentru vremea noastra?

Dupa intunericul spiritual al celor 400 de ani, iata ca apare o mare lumina, “LUMINA LUMII” – ISUS HRISTOS – FIUL LUI DUMNEZEU! El S-a dezbracat de gloria cereasca si a coborit aici in praful Pamantului, pentru a salva pe omul pacatos care era pierdut, mort spiritual, despartit de Dumnezeu. El a fost trimis de Dumnezeu si a acceptat acest lucru. Chiar si numele lui pamantesc spune aceasta: “ISUS”, insemnand “SALVATOR”, iar “HRISTOS” (in greaca) sau “MESIA” (in ebraica), insemnand “TRIMIS”. Deci ISUS HRISTOS inseamna SALVATORUL TRIMIS de DUMNEZEU pe Pamant. El a fost proorocit, prevestit, promis ca va veni pe Pamant inca de la caderea primilor oameni in pacat – Eva si Adam – (aceasta este ordinea caderii lor in pacat). Multi oameni de-ai Lui Dumnezeu din vechime (inclusiv Moise), au proorocit venirea Lui pe Pamant, lucrarea Lui de salvare (mantuire), a omului din pacat, mergand pana la detaliu in descriere. Proorocii Lui Dumnezeu (inclusiv Moise), au spus poporului Israel sa asculte de El cand va veni.

Venirea Lui pe Pamant a fost in chip umil, nascandu-Se ca un copilas din fecioara Maria, zamislit fiind de la Duhul Sfant. Venind asa El a putut fi priceput de fiinta umana, indiferent de rang sau pregatire intelectuala. A venit la poporul Lui Dumnezeu – Israel – dar zice Biblia ca “A venit la ai Sai, si ai Sai nu L-au primit” (Ioan 1:11)! Din nou acest popor s-a dovedit a fi indaratnic, nesupus vointei Lui Dumnezeu! Conducatorii poporului, capii religiosi ai vremii, preotii cei mai de seama, invatatii norodului L-au respins si prigonit inca de la nastere, producandu-i multe si grele suferinte si sfarsind prin a-L crucifica.

Datorita faptului ca ai Sai nu L-au primit, textul citat continua astfel: “Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu;”(Ioan 1:12). Desigur ca Dumnezeu in atotstiinta Sa a cunoscut viitorul, vazand dinainte ca Isus Hristos va fi respins de ai Sai, de Israel. De aceea El a facut din aceasta respingere, o binecuvantare pentru intreaga omenire care nu I se inchina Lui, dar pe care Dumnezeu a continuat s-o iubeasca, dandu-i o mare sansa de salvare! Tot in Evanghelia dupa Ioan, capitolul 3, versetul 16 este specificat in mod deosebit acest lucru:
“Fiindca atit de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara ci sa aiba viata vesnica”. Aici sunt implicate 3 parti:

– dragostea Lui Dumnezeu care a dat
– lumea ( oricine) care piere spiritual
– Fiul Lui Dumnezeu – Isus Hristos – care a fost dat sa moara, sa Se jertfeasca in locul oricarui care CREDE in jertfa Lui.

In continuare as dori sa citez un text foarte scurt, care se gaseste in Faptele Apostolilor 2:36-39. E un citat din predica apostolului Petru, de la Rusalii, ziua coborarii Duhului Sfant pe Pamant (dupa invierea si inaltarea Domnului Isus la Cer):

“36. Sa stie bine dar toata casa lui Israel ca DUMNEZEU a facut DOMN si HRISTOS pe acest ISUS pe care L-ati rastignit voi.
37. Dupa ce au auzit aceste cuvinte, ei au ramas strapunsi in inima si au zis lui Petru si celorlalti apostoli:Fratilor CE SA FACEM ?
38. POCAITI-VA, le-a zis Petru, si fiecare din voi sa fie BOTEZAT in Numele lui ISUS HRISTOS spre iertarea pacatelor voastre ;apoi veti primi darul SFINTULUI DUH.
39. Caci fagaduinta aceasta este pentru voi, pentru copiii vostri si pentru toti cei ce sint departe acum, in oricit de mare numar ii va chema Domnul Dumnezeul nostru”.

Sunt numai 4 versete, dar ele sunt foarte concentrate, cuprinzand TOT ce e necesar pentru SALVAREA OMULUI, pentru refacerea legaturii dintre Dumnezeu si om, Petru aratandu-le ca:

I. DUMNEZEU Si-a facut PARTEA LUI prin FIUL SAU, care e prezentat ca:

1. HRISTOS-TRIMISUL special al Lui Dumnezeu pe Pamant, pentru salvarea omului de la moartea spirituala, de la iad.
2. MIEL DE JERTFA, cel RASTIGNIT, SACRIFICAT in locul omului pacatos, in locul lor si in locul nostru. Plata pacatului este moartea, si daca in vechime, pentru pacat se aducea jertfa un animal (de exemplu, un miel), acum Dumnezeu a facut din Insusi Fiul Sau Cel fara pacat, Miel de Jertfa!
3. DOMN, STAPANUL Cerului si al Pamantului ( Matei 28:18. “Isus le-a zis:”TOATA PUTEREA Mi-a fost data in Cer si pe Pamint”).

Cu privire la Domnul Isus si rolul Sau in refacerea legaturii dintre Dumnezeu si om, as vrea sa mai citez citeva versete din Biblie. In Faptele Apostolilor 4:12 Cuvantul lui Dumnezeu spune cu privire la Domnul Isus: “In NIMENI ALTUL nu este mintuire, caci nu este sub cer NICI UN ALT NUME dat oamenilor in care trebuie sa fim mintuiti”; iar la 1Timotei 2:5 este scris:”…este UN SINGUR MIJLOCITOR intre Dumnezeu si oameni: omul ISUS HRISTOS.” In Evangelia dupa Ioan 14:6 Domnul Isus spune:“Eu sint CALEA, ADEVARUL si VIATA. Nimeni nu vine la Tatal decit PRIN MINE”.

Aceste versete ( si multe altele ) EXCLUD cu DESAVARSIRE alte persoane sau fiinte de pe Pamant sau din Cer (barbati, femei, sau ingeri ) oricat de sfinti ar fi fost sau ar fi, sa-L inlocuiasca pe Domnul Isus in rolul Sau de MIJLOCITOR dintre Dumnezeu si om. Oricat de sfinti ar fi fost sau ar fi cineva, tot a avut sau are pacate; Biblia spune ca TOTI oamenii au pacatuit (vezi Romani 3:23). Au fost si sunt oameni deosebiti, dar NU ei au murit pentru salvarea omenirii din pacat, ci Domnul Isus a murit si pentru iertarea pacatelor lor, iar apoi, ca oameni mantuiti si sfinti i-a folosit in predicarea mesajului de mantuire pentru alti oameni.

Dintre toti care au trait vreodata pe Pamant NUMAI DOMNUL ISUS HRISTOS a fost fara pacat, si NUMAI EL a fost trimis de DUMNEZEU TATAL pe Pamant sa salveze omul din pacat si acum SINGUR, EL, mijloceste pentru noi la Dumnezeu. (Romani 8:34).

II . OMUL are si el de facut PARTEA LUI.

Daca Dumnezeu Si-a facut partea Lui, sacrificand pe Singurul Sau Fiu, omul de asemenea are ceva de facut ( cine vrea, bineinteles, pentru ca Dumnezeu nu salveaza cu forta, El nu baga pe nimeni in rai impotriva vointei omului respectiv ).
Sa vedem dar, ce trebuie sa faca omul, NEAPARAT, pentru a fi salvat.

1.- CREDINTA. Omul trebuie sa creada ca ISUS HRISTOS este FIUL LUI DUMNEZEU care a murit si pentru pacatele sale ( ale omului in cauza), si sa-L accepte astfel ca SALVATOR si DOMN al vietii sale. Multi oameni zic ca ei cred ca Domnul Isus e Fiul Lui Dumnezeu si probabil ca e adevarat. E bine ca ei cred, dar nu-i suficient. N-as vrea sa jignesc pe cineva, dar Cuvantul Lui Dumnezeu e mai taios uneori cu noi oamenii. In epistola lui Iacov 2:19 este scris:“……si dracii cred ….. si se infioara “. Ce vrea sa spuna acest verset? Ca demonii cred in existenta Domnului Isus si se tem de El, pentru ca ei au fost ingeri si L-au vazut si-I cunosc puterea, dar ( exista un” dar”) ei nu se supun de buna voie, si nu se inchina lui Dumnezeu si Domnului Isus. Domnul Isus Hristos nu este si Domnul vietii lor. Asa au ales ei
Deci nu e suficient sa crezi ca Domnul Isus e Fiul Lui Dumnezeu si Domn ( al altora ); trebuie sa te increzi in El, sa te lasi condus de El; El sa fie STAPANUL tau, al vietii, al vorbelor tale, al faptelor si sentimentelor tale!

2.- POCAINTA. “Pocaiti-va”, le-a zis Petru in Faptele Apostolilor 2:38, celor ce intrebau ce sa faca pentru a fi mantuiti.
Foarte multi cind aud acest cuvant “pocait” se feresc de cei ce-l poarta si nu doresc sa se pocaiasca si ei. Asta pentru ca nu inteleg ce inseamna acest cuvant si nici nu le-a explicat nimeni. Intelegand cuvantul , el nu va mai parea respingator, ci dimpotriva. “POCAIT” inseamna “CAIT”, si acest cuvant nu cred ca mai necesita explicatii. “POCAIT” a fost si inca mai este considerat de multi un nume de ocara pentru cei ce-l poarta, dar asta pentru ca multi din cei ce pretind ca sunt crestini sunt neinformati, adica nu citesc BIBLIA, iar alta cauza e si dezinformarea din timpul comunistilor, care ca si Nero cu 2.000 de ani in urma, i-au improscat cu noroi si i-au persecutat pe crestini, adica pe pocaiti, in tot felul. Acum, insa, romanii au posibilitatea sa citeasca Biblia si sa vada ca DUMNEZEU e CEL care A INVENTAT si care PRETINDE POCAINTA!
Sa vedem ce cuprinde pocainta:

– in primul rand trebuie sa-ti dai seama ca ai gresit,
– in al doilea rand trebuie sa-ti recunosti greseala,
– apoi trebuie sa-ti para rau ca ai gresit,
– si drept consecinta trebuie sa-ti ceri iertare (de la cel caruia i-ai gresit si de la Dumnezeu),
– iar in final sa nu mai faci.

Iata ca ce parea o sperietoare e un lucru normal intre oamenii care-si dau seama ca nu sunt perfecti, ca gresesc uneori cu gandul, vorba, fapta, si ca e normal, e nevoie sa-si ceara iertare, sa se caiasca dupa ce au gresit, adica sa se POCAIASCA, vorba apostolului Petru, inspirat de Duhul Sfant! Tot in Faptele Apostolilor 17:30 Cuvantul Sfant suna astfel: “Dumnezeu nu tine seama de vremurile de nestiinta si PORUNCESTE ACUM TUTUROR OAMENILOR DE PRETUTINDENI SA SE POCAIASCA”! Pocainta este deci o porunca a Lui Dumnezeu, si e valabila pentru toti oamenii fara exceptie!
Pocainta nu e un cuvant de batjocura, ci o caracteristica a celor iertati! Omului nu ar trebui sa-i fie rusine sa se pocaiasca, ci ar trebui SA-I FIE RUSINE sa PACATUIASCA, vorbind urat si facand fapte murdare!

Din predica lui Petru si din alte multe texte reiese clar ca POCAINTA si CREDINTA sunt Conditiile MANTUIRII. Amandoua sunt absolut necesare pentru salavarea omului. Daca lipseste una din ele, omul NU poate fi SALVAT. Daca Dumnezeu si-a facut partea Lui, El pretinde, de asemenea, omului sa-si faca partea lui, primind in DAR SALVAREA oferita de DUMNEZEU, prin CREDINTA in ISUS HRISTOS, DOMNUL si prin POCAINTA.

3.- BOTEZUL. Acesta e un lucru controversat, in ce priveste momentul (varsta) si felul in care se face.
Ca si in cazul pocaintei si in cazul botezului lucrurile sunt clare pentru cei ce nu se iau orbeste dupa unii sau altii, ci citesc Cuvantul Lui Dumnezeu, si doresc sa-l respecte intocmai (chiar si in Romania au intrat in ultimii ani Biblii si Nou Testamente fara numar). Asta cu scopul unic ca cine vrea sa citeasca Cuvantul Lui Dumnezeu s-o poata face acum, chiar daca atatia ani a fost oprit). Dar sa vedem cateva lucruri legate de botez.

a. CE este deci BOTEZUL? Sunt mai multe raspunsuri si anume:
– IMPLINIREA voii lui Dumnezeu. In Matei 3:15, Domnul Isus ii zice lui Ioan Botezatorul: “….asa se cade, sa IMPLINIM tot ce trebuie implinit”.
– PORUNCA a Domnului Isus Hristos. Tot in Matei 28:19, Domnul Isus se adreseaza ucenicilor zicand: “Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, BOTEZANDU-I in NUMELE TATALUI, al FIULUI si al SFANTULUI DUH”.
– INGROPAREA omului vechi si invierea omului nou care sa traiasca o viata noua. In Romani 6:3, 4 e scris: “Nu stiti ca toti citi am fost botezati in Isus Hristos, am fost ingropati impreuna cu El, pentru ca dupa cum Hristos a inviat din morti, prin slava Tatalui, tot asa si noi sa traim o viata noua”.
– MARTURIE a unui cuget curat; in 1 Petru 3:21, Cuvantul Domnului ne spune: “….botezul, care nu este o curatire de intinaciunile trupesti, ci marturia unui cuget curat inaintea lui Dumnezeu, prin invierea lui Isus Christos…”; arati ca esti spalat de pacat in sangele Domnului Isus.
– O MARTURISIRE PUBLICA A CREDINTEI IN HRISTOS, lucru pe care multora le este rusine sa-l faca ( ce-o sa zica familia, rudele, prietenii, etc. ) In loc sa se rusineze Domnul Isus de oameni cu pacatele lor, cu mizeriile lor, se rusineaza oamenii de El-Sfantul Lui Dumnezeu- care Si-a dat viata pentru omenire! – -ACTUL prin care cineva isi face INTRAREA PUBLICA, OFICIALA in BISERICA DOMNULUI ISUS (ca primii crestini din textul Faptele Apostolilor 2:38 ).

B)-Ce NU este BOTEZUL?
-NU este o curatire de pacate “botezul ,care NU este o curatire de intinaciunile trupesti”( 1 Petru 3:21 ). Apa de la botez NU spala pacatele omului. Pacatele au fost spalate inainte de botez de SANGELE Domnului Isus!

C)-CAND se face BOTEZUL?
In Biblie nu e specificata o varsta anume. Domnul Isus a fost botezat la o varsta matura (s-a rugat in apa –Luca 3:21, apoi a inceput sa invete norodul, avand aproape 30 de ani). Nu credem ca cei 3000 care s-au botezat dupa predica lui Petru sa fi avut toti aceeasi varsta. Reiese insa din text ca toti au ascultat predica, au inteles, si au fost interesati, zica
nd: “ce sa facem ?” Deci toti au fost in IN STARE SA IA O DECIZIE, adica MATURI.

Din cate am aflat ( de la un preot ), cei care boteaza copiii mici se bazeaza pe textul din Faptele Apostolilor 16:32: …” a fost botezat indata, el si toti ai lui.” (e vorba de temnicerul din Filipi.) Nu se specifica daca au fost sau nu copii mici; asta nu inseamna ca trebuia in mod obligatoriu sa fi fost si copii mici in familia lui. Sunt atatea familii care nu au copii, sau familii care au deja copii mari; chiar daca in text nu se precizeaza, reiese clar ca NU au fost copii mici in acea familie, deoarece Biblia spune: “Si i-au vestit Cuvantul Domnului, atit lui cat si tuturor celor din casa lui”, iar in versetul 33 scrie:…“si s-a bucurat cu toata casa lui ca a crezut in Dumnezeu.” Deci Pavel si Sila au vestit Cuvantul, TUTUROR; si TOATA CASA s-a bucurat. Desigur ca nu ne inchipuim ca acolo sa fi fost copii mici care nu stiau sa vorbeasca, si nefiind in stare sa inteleaga, sa se fi bucurat totusi. Daca TOATA CASA s-a bucurat, inseamna ca TOATA CASA A INTELES! Nicaieri in Biblie nu sunt mentionate cazuri in care sa fi fost botezati copii mici. La predica lui Petru toti au AUZIT, INTELES, CREZUT, POCAIT, SI APOI BOTEZAT! Sunt asa multe versete clare, care sustin botezul ADULTILOR, botezul celor care INTELEG mesajul. In Evanghelia lui Marcu 16:15-16 Domnul Isus ii trimite pe ucenici sa vesteasca mantuirea prin credinta si le zice: “Duceti-va in toata lumea si propovaduiti Evanghelia la orice faptura;cine va crede si se va boteza va fi mintuit…” se vede clar si de aici ca momentul botezului e DUPA ce omul CREDE IN DOMNUL ISUS.

D) CUM se face BOTEZUL?
Noul Testament a fost scris in limba greaca.”A BOTEZA” vine din aceasta limba si inseamna “A CUFUNDA” (nu “a stropi”); nu a fost tradus, ci adaptat in limba romana (si in alte limbi, la fel). In Ev. Matei 3:6 se arata ca cei ce veneau la Ioan Botezatorul erau botezati de el in raul Iordan. Si tot acolo ni se spune despre botezul Domnului Isus : “De indata ce a fost botezat, Isus A IESIT AFARA DIN APA…”
Pina aici am incercat, cu ajutorul Lui Dumnezeu, sa prezint cat mai clar felul in care s-au intors la Dumnezeu primii crestini, cum a fost refacuta legatura dintre Dumnezeu si om prin credinta in Isus Hristos si pocainta, dupa care omul trebuie sa intre in apa botezului. Aici nu mi-am exprimat parerile personale, ci am incercat sa argumentez totul cu Biblia (si din aceasta cauza a fost nevoie si de un spatiu mai mare ).

III Cateva caracteristici foarte importante ale religiei adevarate:
1.Fondata si sustinuta de Dumnezeu Tatal, Fiul si Duhul Sfant.
2.Unica, Singura Cale, deci le exclude pe toate celelalte religii din lume. Domnul Isus a zis: “Eu sint calea”… (El NU a zis ca e una dintre caile care duc la Dumnezeu).
3.Universala; au acces toti oamenii indiferent de nationalitate, sex, rasa, pozitie sociala, pregatire intelectuala etc. Au acces toti cei care o accepta asa cum a conceput-o Dumnezeu. El nu accepta modificarile oamenilor, facand pentru fiecare cate o cale dupa plac.
4.Gratuita. Nu trebuie platita. A platit Domnul Isus cu viata Sa!
5.Simpla. S-o poata pricepe si primi oricine.
6.Regeneratoare. Transforma pe oameni, chiar pe cei mai inraiti.
7.Verificabila, atat teoretic ( cu Biblia ) cat si practic, in vietile multora care au fost schimbate si in viata oricui care doreste (adica, persoana in cauza s-a lasat de barfa, minciuna, bancuri, ura, fumat, bautura, curvie, avort, injuraturi, si alte lucruri ca acestea, si se sileste sa traiasca o viata curata)

8. Religia adevarata nu e numai o Invatatura a unei Persoane, ci ea este O PERSOANA – ISUS HRISTOS !!!
Religia ADEVARATA sau CALEA Salvarii este DOMNUL ISUS HRISTOS si presupune o RELATIE PERMANENTA a OMULUI cu EL!
Fiul Lui DUMNEZEU – ISUS HRISTOS este SINGURA Persoana desemnata si acceptata de DUMNEZEU, care poate reface legatura dintre DUMNEZEU si om!!!

In lume sunt atatea religii false pentru ca oamenii n-au ascultat de Dumnezeu, ci au schimbat invataturile Lui Dumnezeu cu invataturile lor, crezand ca stiu mai bine decat Dumnezeu care i-a creat, ce este bine pentru ei si ce nu este bine. Acestea au fost soaptele lui Satan, care vrea sa duca pe cat mai multi in iad!

DUMNEZEU indeamna AZI pe toti oamenii sa accepte UNICA, SINGURA Religie ADEVARATA, pe ISUS HRISTOS – FIUL SAU.

Daca pretinzi ca ai o religie,verific-o azi, NUMAI cu CUVANTUL LUI DUMNEZEU, BIBLIA, dar si practic, punandu-L pe Dumnezeu la incercare, intrebandu-L pe El in Numele Domnului Isus, si El iti va clarifica toate lucrurile necesare!

In incheiere, as dori sa-ti aduc inca o data aminte de cuvintele Domnului ISUS, care zice: “EU SUNT CALEA, ADEVARUL SI VIATA. NIMENI NU VINE LA TATAL DECAT PRIN MINE”. (Ioan 14:6)

Accepta AZI Religia ADEVA RATA sau CALEA Salvarii, adica pe ISUS HRISTOS ca Salvator si Domn, pentru ca El sa-ti restabileasca legatura cu DUMNEZEU si sa ajungi la El in Rai, in viata vesnica! Amin!

Ioan Burca – robul DOMNULUI
Doctor in Teologie

” Esenta BIBLIEI ” , gasiti Lucrurile ESENTIALE pe care un om trebuie sa le STIE si sa le FACA, si altele sa stie sa NU le faca, pentru a fi salvat de la iad si a-i arata SINGURA CALE spre RAI, care este DOMNUL ISUS HRISTOS FIUL Lui DUMNEZEU !
Sunt multi care intreaba care e Religia ADEVARATA, pentru ca in Crestinism sunt multe denumiri de religii.

– Religia ADEVARATA sau CALEA Salvarii – Ioan Burca – Doctor in Teologie – audio

BIBLIA – Canta: Grup ” Speranta “

– Fratilor, Credinta Noastra s-o pastram! – Canta: Surorile Onofrei

Nadejdea mea e DUMNEZEU! – Canta: Surorile Frandos

Pe CALEA Ingusta e lupta! – Canta: Grupul “Speranta”

Intoarce-TE la DOMNUL! Canta: Mihaela Oancea

Advertisements